Csabrendek

2015.11.12. 06:38

Hagyományőrző gyerekek

Csabrendek – Általános iskolás gyermekek bevonásával indítottunk programot a helyi értékőrző fiatalok utánpótlás-nevelése és a hagyományok továbbadása érdekében – tájékoztatott Mógerné Molnár Ildikó művelődésszervező.

Penk Tímea

Május óta sok színes programon vettek részt a diákok, műhely- és terepmunkában, illetve kirándulásokon. Jártak a Kenyeres-tanyán, bepillanthattak az állattenyésztés régi és új folyamatába, ifj. Vasuta Gábor ritka növényeket és madarakat mutatott be, az Oszterhuber kúriában a Közép-dunántúli Szövetség az Ifjúságért képviselőivel találkoztak. Ellátogattak a Kiscsőszi Pajtafesztiválra és a Művészetek Völgyébe. Csík Tamás a kovácsmesterséget, Csíkné Bardon Réka a csuhéfonást mutatta be a Népművészet Ifjú Mesterei portáján. Kovács Norbert Cimbi és Gaschler Beáta néptáncra hívta a vendégeit, Miklósi-Sikes Csaba művészettörténész, muzeológus előadásában a község épített örökségéről, szép kincseiről számolt be. A kerékpártúra a Jóléti-tóhoz, a zsidó temetőhöz, a szőlőhegyre, valamint Nyirespusztára és a nagytárkánypusztai Bauxit-lencséhez vezetett.

Sokan részt vettek az Iskolások az értékek nyomában című projektben. Fotó: A szerző

– Az Iskolások az értékek nyomában című projekt sokféle program megszervezésére adott lehetőséget a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásának köszönhetően. A szervezők őszintén hisznek abban, hogy a gyermekek számára fontos értékeket közvetítettek és arra motiválták őket, hogy vegyenek részt a község hagyományainak, értékeinek a felkutatásában, megélésében és továbbadásában – fogalmazott Mógerné Molnár Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!