Csabrendek

2016.03.19. 16:59

Egy falu a kislányért

Csabrendek – Egy hároméves beteg kislány megsegítésére szerveznek jótékonysági délutánt a falu lakói – tájékoztatta lapunkat Mógerné Molnár Ildikó művelődésszervező.

Penk Tímea

Dobos-Nagy Noémi két és fél éves koráig életkorának megfelelően fejlődött. Az édesanyja, Nagy Krisztina elmondta, hogy a gyermeknél tavaly májusban kezdődtek a rendszeres hányások és visszatérő fejfájások. Az MR-vizsgálat az agytörzs hátsó részében nagyméretű tumort mutatott ki. Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben megműtötték Noémit, utána a Heim Pál Gyermekkórház intenzív terápiás osztályán kezelték gyomorvérzéssel, majd a Semmelweis II. számú Gyermekklinika Onkológiai Osztályára vitték.

Fotó: Nagy Krisztina

Kiderült, hogy az eltávolított daganat rosszindulatú, de a kemoterápiás, gyógyszeres kezelést nem sikerült elkezdeni. Néhány tünetmentes hónap után Noémit idén januárban az ajkai Magyar Imre Kórházban ápolták hurutos megbetegedéssel és neurológiai tünetekkel. A vizsgálat szerint a tumor kiújult, ezért a kislányt újra megműtötték Budapesten. A kórszövettani vizsgálat a daganat gyorsan terjedő kiújulását mutatta. Noémi március elejétől a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban kap sugárkezelést a tumor szaporodásának a késleltetésére, ezt követően kemoterápiás kezelésre szorul. A gyermek szülei, családja és orvosai bíznak a tumor terjedésének lassulásában, megállásában.

A kislány családja szerény anyagi körülmények között él Csabrendeken. Noéminek két egészséges testvére van, Hanna négyéves, Edina öt hónapos. Az édesanya Noémit elkíséri a kórházi kezelésekre, így a két másik gyermek ellátása az édesapára hárul, aki ilyenkor nem tud munkába járni. A rendszeres jövedelem hiánya és a szükséges kezelésekre, vizsgálatokra való eljutás nagy anyagi terhet ró a családra, ezért a falu lakói összefogtak, és április 23-án egy jótékonysági délutánt rendeznek Noémi és családja megsegítésére. Mógerné Molnár Ildikó elmondta, hogy a rendezvényt a helyi művelődési házban tartják délután három órától. Főleg környékbeli amatőr fellépőket keresnek a közreműködésre, de neves előadókat is szeretnének az ügy mellé állítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!