Csabrendek

2016.08.22. 19:55

Erőt a hitből merítsünk

Csabrendek - A kereszténység segítette Magyarországot a megmaradásban. A nemzet Európa védőbástyája volt, és ma is azt a szerepet szánja neki a történelem. Erőt a hitünkből meríthetünk. Szent István királyra szentmisével, majd ünnepi műsorral emlékeztek a nagyközség lakói.

Tisler Anna

A templomban Bagi Ádám plébános felidézte egy vak koldus történetét, aki kéregetésből tengette életét. Valaki egy táblára felírta és elé tette, hogy vak vagyok, kérem segítsenek. Mindennap épp annyit adakoztak a járókelők, ami élelemre elegendő volt. Egy nap egyikük elvette a táblát és a másik oldalára írt valamit. Este elégedetten látta, hogy több pénz van a kalapban. A táblára az volt írva, tavasz van, és én nem láthatom. Ez a történet arra példa, ha valami nem megfelelően működik, legyen erőnk arra, hogy változtatunk. István király felismerte azt, hogy az országot egyedül a keresztény hitre áttérés őrizheti meg. Országa sorsát és saját életét is Istenre bízta. Számos újítással biztosították hazánk fennmaradását.

Baráth József képviselő méltatja Szent István érdemeit
Fotó: Tisler Anna

A szentmisét követően az István király-szobornál Baráth József önkormányzati képviselő mondott ünnepi beszédet. Bagi Ádám plébános megáldotta és megszentelte az új kenyeret, és áldást kért mindazokra, akik azon fáradoznak, hogy biztosítsák mindennapi kenyerünket. A műsorban közreműködött a Szent Lőrinc kórus, és a Kid Dance egyesület táncosai.

Címkék#Csabrendek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!