ausztrália

2018.03.28. 15:25

Csak azért verték meg, mert fehér

Kimberly Smith két afrikai származású nő áldozata lett.

Ausztráliában két afrikai származású nő brutálisan összevert egy fiatal fehér lányt. Kimberly Smith szerint bőrszíne miatt bántalmazták. Mivel elmondta, hogy a támadói afrikaiak, most rasszizmussal vádolják – írja a Daily Mail cikke alapján az Origo.

A támadás egy Redbank Plains nevű kisvárosban történt, Brisbane mellett, Queensland államban: a 24 éves Kim Smith este kocogni indult egy parkba. Miután végzett, két nő elkezdte őt hangosan szidalmazni, majd többször arcon ütötték és földre teperték.

Az agresszív bevándorlók ezt követően magára hagyták a vérző lányt, akit egy arra járó asszony talált meg. Kimet ezután kórházba vitték, ahol az orvosok megállapították, hogy eltörték az állkapcsát és az arccsontját, roncsolták a szaruhártyáját, továbbá a szája körül is súlyos sérüléseket szenvedett.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=967888246713524&set=a.102740933228264.7306.100004770726712&type=3

A lány nem ismerte támadóit, de állítása szerint azért verték meg, mert fehér a bőrszíne. Történetéről Facebookon is beszámolt, ott azonban rasszizmussal vádolták meg, mert leírta, hogy feketék voltak a támadói.

Kim határozottan visszautasítja a rasszizmus vádját. Szerinte sokan féltek a kisvárosban az agresszív migránsoktól és sötétedés után ezért nem mernek az utcán járkálni, de a rasszizmus vádja miatt ezekről a problémákról nem lehet őszintén beszélni.

A rendőrség vizsgálja az ügyet, eddig nem sikerült azonosítani a gyanúsítottakat.

Borítókép: Kim Smith / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában