Csetény

2017.05.15. 11:25

Csodaországba repítettek a mesék

Kistérségi mesemondó versenyt hirdetett a Vámbéry Ármin Általános Iskola, melyen Galambos Szilvia igazgatónő Lázár Ervin örökérvényű soraival köszöntötte a résztvevőket „Csodaország jaj de messze, mégis itt van a szívünkben ”. – Csodaországba fogtok ma elvinni bennünket a mese szárnyán.

Müller Anikó Hanga

Akkor sikerül elrepíteni bennünket, ha a szívetekből fogtok mesélni. Akinek sikerül legjobban átélni és a szívéből előadni a meséjét, az lesz a mai nap igazi nyertese. Senki nem lesz vesztes, mindenki nyer, mert egy mesével lesz több a lelke, a szíve. A szívetekből meséljetek, mondta. Régen hagyománya volt a kistérségi mesemondó versenynek, ezt elevenítette most és szeretné hagyományossá tenni a kis bakonyi iskola, mint ahogy a közelmúltban nagy sikert aratott népdaléneklési bemutatót. Huszonhat gyermek vett részt a varázslatos bemutatón – érkeztek Dudarról, Zircről, de a legtöbben helyiek voltak – melyet Sári Attiláné, az alsós munkaközösség vezetője fogott össze.

A zsűri három kategóriában értékelte az ifjú mesemondókat. Eredmények: 1-2. osztály: I. Tóth Nóra (Csetény), Jakab Regina (Csetény), 3-4. osztály: I. Ősz Noémi Csenge (Csetény), II. Balogh Krisztofer (Dudar) és Kutasi András (Zirc), III. Bognár Emma (Csetény) és Vaskor Noémi (Zirc),  5-6. osztály: I. Rakovics Andrea ( Csetény), II. Jakab Réka Hanna és Slud Dominika ( Csetény).  Minden résztvevő emléklapot kapott. – A Bakony erdeiben a vándorok, az állatok ezekre a mesékre fognak ma pihenni és az erdő visszhangozni fogja a sok szép mesesort, hogy minden arra járónak jusson belőle egy foszlány, zárta a mesebeli délutánt Galambos Szilvia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!