Csetény

2017.05.24. 14:05

Egy mesebeli délután

CSETÉNY Kistérségi mesemondó versenyt hirdetett a közelmúltban Vámbéry Ármin Általános Iskola.

Müller Anikó Hanga

A rendezvényen Galambos Szilvia igazgatónő Lázár Ervin örök érvényű soraival köszöntötte a résztvevőket: "Csodaország, jaj de messze, mégis itt van a szívünkben...".

- Csodaországba fogtok ma elvinni bennünket a mese szárnyán. Akkor sikerül elrepíteni bennünket, ha a szívetekből fogtok mesélni. Akinek sikerül legjobban átélni és a szívéből előadni a meséjét, az lesz a mai nap igazi nyertese. Senki nem lesz vesztes, mindenki nyer, mert egy mesével lesz több a lelke, a szíve. A szívetekből meséljetek - mondta.

Régen hagyománya volt a kistérségi mesemondó versenynek, ezt elevenítette fel most és szeretné hagyományossá tenni a kis bakonyi iskola, mint ahogy a közelmúltban nagy sikert aratott nép-daléneklési bemutatót.

A gyermekek Csodaországot varázsoltak a terembe a mese erejével Fotó: Müller Anikó Hanga

Huszonhat gyermek vett részt a varázslatos előadáson - érkeztek Dudarról, Zircről, de a legtöbben helyiek vol-tak. A rendezvényt Sári Attiláné, az alsós munkaközösség vezetője fogta össze. A zsűri három kategóriában értékelte az ifjú mesemondókat.

Eredmények: 1-2. osztály: I. Tóth Nóra (Csetény), Jakab Regina (Csetény), 3-4. osztály: I. Ősz Noémi Csenge (Csetény), II. Balogh Krisz-tofer (Dudar) és Kutasi András (Zirc), III. Bognár Emma (Csetény) és Vaskor Noémi (Zirc), 5-6. osztály: I. Rakovics Andrea (Csetény), II. Jakab Réka Hanna és Slud Dominika (Csetény).

Minden résztvevő emlék-lapot kapott. - A Bakony erdeiben a vándorok, az állatok ezekre a mesékre fognak ma pihenni, és az erdő visszhangozni fogja a sok szép mesesort, hogy minden arra járónak jusson belőle egy foszlány - zárta a délutánt Galambos Szilvia.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!