egészségnevelés

2017.11.20. 19:56

Csetényi témahét Iváncsik Gergővel és Gulyás Péterrel

A diabétesz-világnaphoz kapcsolódóan hatodszor rendeztek egészségnevelő programot a csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskolában.

Müller Anikó Hanga

A program vércukorszintméréssel indult Fotó: Müller Anikó Hanga

Mindenki kékbe öltözött, az osztálytermeket is kékre dekorálták.

Galambos Szilvia igazgatónő elmondta, idén az egészségnapot témahétté fejlesztették, melynek különlegességét az adta, hogy minden évfolyam részt vett a munkában. – A zárónapot tematikusan szerveztük, idén a mozgás és a sport témájában, ezek egészséges életmódba építésének tudatos nevelését célul tűzve ki, különböző sportolási lehetőségeket mutattunk be a gyermekeknek, életkori sajátosságaikat, hagyományainkat és a település adta lehetőségeket figyelembe véve. Két él-sportoló vendégünk pedig jó példa lehet diákjaink előtt a jövő tekintetében. Az egész hét sikeres, tartalmas, egyben szórakoztató volt, változatos programokkal. Köszönet illeti a témahetet szervező Somogyiné Lugosi Márta és Somogyi Katalin kolléganőnket, Sludné Varga Diana alpolgármestert, akinek köszönhetően láthattuk vendégül Iváncsik Gergő és Gulyás Péter kézilabdázó élsportolókat.

A program vércukorszintméréssel indult Fotó: Müller Anikó Hanga

Jövőre közös programokat szervezünk a szülőkkel, illetve célzottan rájuk fókuszáló programmal is szeretnénk segíteni a családokat a tudatosabb életmódvezetésben – hangsúlyozta az igazgatónő. Négy szakápoló, illetve védőnő közreműködésével mindenkinek megmérték a vércukorszintjét, majd egészséges reggelit tálaltak, gyümölcsöt, csicseriborsó- és vöröslencse-pástétomot zöldségekkel. Somogyiné Lugosi Márta elmondta, egész héten minden osztályban naponta volt leg-alább egy foglalkozás, mely az egészséges életmódról szólt, ezeken játékos formában ismerkedtek a tanulók az egészséges étrenddel, a záróprogramon pedig négy helyszínen volt lehetőség más-más mozgásra. Jó hangulatban zumbáztak, néptáncoltak, ugróköteleztek a kisdiákok. Kipróbálhatták a kondigépeket, volt sporttotó, izgalmas volt a feladat, melyben elrejtett neves sportolók neveit kellett megtalálniuk. Óriási várakozás előzte meg az élsportolók érkezését, akikkel együtt tornáztak a gyerekek. Ezt követően élő kört alkottak, majd értékelték a diákok heti teljesítményét, jutalmul szénhidrátszegény édességeket kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!