Csetény

2015.04.27. 11:45

Ösztönző bemutatók, figyelemfelkeltő előadások a csetényi iskolában

Csetény – Zumba, néptánc, akrobatikus ugrókötelezés, testedzés – többek között ezeket próbálhatták ki az általános iskolások a prevenciós napon.

Kutasi Zsófia

- A fiatalokat egyre inkább veszélyezteti a kábítószer, az alkohol, a dohányzás és az internet függőség. Mindezek alternatívájaként olyan tevékenységeket mutatunk be, melyek nem csupán hasznosak, hanem az egészség életmódra is ösztönzik a fiatalokat – összegezte a Legyen más a szenvedélyed! című pervenciós nap lényegét Somogyi Katalin főszervező. A Vámbéry Ármin Általános Iskola első alkalommal szervezte meg az eseményt, amelyen a káros szenvedélyek veszélyeire hívták fel a tanulók figyelmét, emellett számos sport és szabadidős tevékenységet mutattak be, melyeket a diákok ki is próbálhattak. Délelőtt volt többek között darts, testépítés, ugrálókötelezés, tánc és zumba. A színes kínálatban mindenki megtalálhatta a számára legérdekesebb programot.

- A cél, ha esetleg döntéshelyzetbe kerülnek a fiatalok, akkor nemet tudjanak mondani mindarra, ami az egészségüket, esetleg az életüket is veszélyezteti. Ehelyett válasszák a jót, ami az egészségmegőrzés szempontjából is hasznos lehet  – fogalmazott Somogyi Katalin.

Földesi László, a Vámbéry Ármin Általános Iskola megbízott igazgatója kiemelte, a rendezvényen rendhagyó előadásokkal, interaktív bemutatókkal a gyerekek számára hatásos eszközökkel és prezentációkkal hívják fel a diákok figyelmét a veszélyekre és a megelőzésre. Ennek jegyében többek között a gyorshajtásról, a kábítószer függőségről és ezek következményeiről is tartottak előadást a szakemberek.

- Iskolánk követi azt a pozitív hagyományt, hogy olyan rendezvényeket szervezünk, melyek erősítik a közösségi életet, valamint az egészség megőrzésére, egészséges életmódra is felhívják a figyelmet. Ilyen események az egészség nap, a gyereknap és a mostani prevenciós nap is – fogalmazott Földesi László. A megbízott igazgató hangsúlyozta, a programon a falu egy emberként részt vett, többek között a civil szervezetek, a szülők, a védőnő, a rendőrség is. Sikerült az egész iskolát megmozgatva, újszerű élményekkel gazdagítani a gyermekeket.

Partneriskolaként a dudari általános iskolanyolcadik osztálya is jelen volt a rendezvényen.

A tanulók öt helyszínen, forgószínpad szerűen fedezhették fel a szabadidős-és sporttevékenységeket. A Zirci Szöcsék akrobatikus ugrókötél - bemutatót tartottak az iskolában, Klobusitzky György a ” Kábítószerek korosztályos veszélyei. Vigyázz magadra!” címmel a szenvedélymentességről tartott előadást a Holitscher-kastélyban.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és Veszprém Rendőrkapitányság munkatársai interaktív foglalkozást, valamint technikai és kommandós bemutató is tartottak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!