Csetény

2016.11.16. 21:25

Sikeres tanfolyam

Csetény - Tizenhárman végezték el a református egyház helyi, kétéves gyülekezetépítő tanfolyamát. Az ünnepélyes oklevélátadás a napokban volt, tájékoztatta lapunkat Hajdú Ferenc lelkipásztor.

Müller Anikó Hanga

A foglalkozásokon áttekintették közösségük célját, küldetését, felépítését, a vezetők funkcióját. A közeljövőben házi csoportokat alakítanak, létszámukat maximum hat főre tervezik, és kéthetente találkoznak. A fő szempont az összeállításnál az egymás közti bizalom, az őszinteség, a felelősségvállalás, az elkötelezettség.

Hajdú Ferenc - kezében a tanfolyami hallgatók tanúsító okle-velével - sikeresnek értékelte a gyülekezetépítő tanfolyamot Fotó: Müller Anikó Hanga

A tanfolyamon képzett tagok közül kilencen vállaltak csoportvezetést, a többiek is aktívan kiveszik részüket a munkából, például rendszeresen látogatják beteg társaikat. A csoportvezetők havonta értékelik a munkát, megbeszélik a tapasztalatokat. A cél a tagok lelki növekedése, általa a gyülekezet épülése. A tanfolyamot elvégzettek az oklevél átvételekor nyilatkoztak, többek között arról, hogy őrzik a gyülekezet egységét, törekszenek azokra a dolgokra, mely a békességet és egymás építését szolgálják, részt vállalnak a közösség felelősségéből, kibontakoztatják adottságaikat. A gyülekezet - a hitéleten túl - számos közösségi programot kínál a tagoknak. A napokban tagjaik véleményét kérik saját és közösségük lelki érettségéről, növekedéséről, annak formálódásáról, az egyén szerepéről, feladatáról.

 

Címkék#csetény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!