téli ápolás

2018.03.06. 15:05

Csodás lesz a bőre a méztől

Pakolásnak és ajakápolónak is kiváló a természet édes ajándéka.

Ne csak teába és süteménybe tegye – a méz ugyanis remek szépítőszer is. Nyolcvan százaléka szőlő- és gyümölcscukrokból áll, tartalmaz még vitaminokat és vasat, valamint a méhek által termelt inhibin enzimet is. Utóbbi az, ami konzerválja a mézet, valamint antibakteriá­lis, azaz fertőtlenítő hatást kölcsönöz neki – írja a Vasárnap Reggel.

Így már érthető, hogy a folyékony arany nemcsak belsőleg, de külsőleg, a bőrre kenve is kiváló szer. A mézes házi pakolások puhítják, feszessé és simává varázsolják a bőrt. Ám az adagolásával vigyáznia kell, mert ha túl sokat használ belőle, akkor vizet von el a bőrből, és a kívánttal éppen ellentétes, azaz szárító hatást ér el vele.

Mézes pakolás

A házilag elkészített pakolásba elegendő egy púpos kávéskanálnyi méz is. Nyugtató és tápláló arcpakolást készíthet túró, tejföl és méz felhasználásával. Jegyezze meg ezt a remek gyógyírt a nyári időszakra is, és használja akkor, ha a bőre kissé megégett a napfürdőzés során.

Bársonyos ajkak

Ha a téli hidegben kiszáradtak és kicserepesedtek az ajkai, kenje be őket mézzel, majd néhány perc hatóidő után nyalogassa le a finomságot. Meglátja, alatta az ajkai újra puhák és bársonyosak lesznek!

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!