erő és összefogás

2017.11.05. 16:22

Megújult a ravatalozó Csöglén

Vasárnap adták át a megújult ravatalozót, az urnafalat és a haranglábat a csöglei temetőben. A lélekharang a csöglei evangélikus egyház tulajdona, amelyet nemrég újítottak fel.

Tisler Anna

A halál az élet része, ezért is fontos, hogy elhunyt szeretteink méltó környezetben induljanak utolsó útjukra, majd rendezett, gondozott temetőben nyugodjanak. A temetőben nincsenek haragosok, eltűnnek az emberek közti különbségek. A születésben és a halálban mindenki egyforma. A csöglei temetőben átadták a megújult ravatalozót, az urnafalat és a haranglábat.


Kovács Zoltán elmondta, hogy a beruházás a falu erejét és összefogását mutatja Fotó: Tisler Anna

Kustos Péter, Csögle polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy a beruházás négymillió forint pályázati támogatásból és kétmillió forint saját erőből valósult meg. Az építkezés két hónapig tartott. A polgármester köszönetet mondott a helyi evangélikus egyházközség tagjainak, az önkormányzat dolgozóinak és a vállalkozóknak, akik a beruházáson dolgoztak. Kovács Zoltán, a területi közigazgatásért felelős államtitkár kijelentette, hogy a falu erejét és összefogását jelképezi a beruházás. A temető is egy közösségi tér, ahol búcsút veszünk szeretteinktől, majd visszatérünk, hogy sírjukon gyertyát gyújtsunk, emlékezzünk rájuk. Csöglén méltó környezetben tehetik ezt meg a hozzátartozók.

Az ünnepségen a csöglei gyermekek adtak műsort, majd Rostáné Piri Magdolna evangélikus lelkész, Bali Tibor plébános és Bódis Tamás református lelkész megáldotta a ravatalozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!