Csögle

2017.03.24. 18:45

Számzsonglőrök versenye

Csögle - Számzsonglőr elnevezéssel tartotta a csöglei általános iskola matematikai vetélkedő-sorozatát.

Tisler Anna

A március 23-ai harmadik fordulóra azokat a diákokat hívták meg, akik a januári és februári levelezős versenyen a legjobban szerepeltek. Az iskolában korcsoportokban versenyeztek a matematikát szerető diákok. A 85 számzsonglőr Devecserből, Noszlopról, Magyarpolányból, Somlóvásárhelyről, Tüskevárról és a helyi iskolából érkezett. A feladatlapot 75 perc alatt kellett kitölteniük.

Olyan feladatsort állítottak össze a diákoknak, amelynek megoldásához az iskolában tanultakon kívül a logikus gondolkodásra is szükség volt. Nagy odafigyeléssel oldották meg a gyerekek a feladatokat
Fotó: Tisler Anna

Balhási István, a szervező intézmény igazgatója elmondta, hogy olyan feladatsort állítottak össze, amely megoldásához az iskolában tanultakon kívül a logikus gondolkodásra is szükség volt. A helyezetteket az április 27-ei szudokuversenyen jutalmazzák. A pontszámban a harmadik forduló eredménye duplán számít, és beszámítják a két levelezős forduló eredményét is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!