Csögle

2017.03.10. 20:20

Szívesen énekelnek népdalokat a diákok

Nyolc iskola 55 diákja vett részt a csöglei általános iskola által másodszor meghirdetett népdaléneklési versenyen március 9-én.

Tisler Anna

A szervezőktől megtudtuk, hogy tavaly óta csaknem megduplázódott a versenyzők száma. A legnépesebb volt a 3-4. osztályosok korcsoportja. A versenyzők egy meg-adott és egy szabadon választott dalt adtak elő. A zsűri tagja volt Balhási István, a csöglei iskola igazgatója, Kendeh Anita igazgatóhelyettes és Kovács Norbert Cimbi néptáncos, a népművészet ifjú mestere. A diákok Noszlopról, Csögléről, Somlóvásárhelyről, Ajkáról, Nagyalásonyból, Kertáról, Pápakovácsiból és Devecserből érkeztek. A helyezettek könyvjutalmat kaptak.

A versenyen részt vevők egymás előadását is meghallgatták
Fotó: Tisler Anna

A legkisebbeknél Bognár Boglárka (Csögle), Németh Hanna, Balogh Benjámin (mindketten Devecser) sorrend alakult ki. A 3-4. osztályosoknál Dávid Eszter (Devecser) bizonyult a legjobbnak, megosztott második helyezést kapott Nagy Henrietta (Csögle) és László Zsuzsanna (Nagyalásony), harmadik lett Bagyura Laura (Nagyalásony). Az 5-6. osztályosok között első lett Mezei Laura (Csögle), második Takács Gyárfás (Noszlop), harmadik Török Vivien (Devecser). A 7-8. évfolyamban Csonka Petra (Csögle) győzött, a további sorrend Illyés Kíra és Bánfi Dominika (Noszlop).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!