Csopak

2013.02.12. 11:31

Asszonyok mulatsága férfiaknak is

Tizenharmadik alkalommal is hatalmas sikert aratott a Csopaki Asszonyfarsang.

Győrffy Árpád

A kultúrház nagytermét zsúfolásig megtöltő nézők jól szórakozhattak és finom süteményeket kóstolhattak. A vasárnapi rendezvény szervezői, fellépői, a Református Asszonykör és a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) csopaki csoportjának tagjai pedig ismét élvezhették a siker örömét produkciójukért. A rendezvényt az idén is dr. Akócsi Katalin az asszonykör és Szerdahelyi Jánosné, a NABE-csoport vezetője nyitotta meg.

A Balaton-felvidéki asszonyfarsangok hagyományáról Akócsi Katalin mesélte el, hogy 100-200 évvel ezelőtt február utolsó vasárnapján szerepet cseréltek az asszonyok a férfiakkal, kenyérrel, kolbásszal felszerelkezve bevették magukat a pincékbe, és másnapig ott mulatoztak. A hajdani vidám hangulatot próbálták újraéleszteni az idei asszonyfarsangra betanult színdarabokkal.

 

Pillanatkép A tollfosztóból - Szauer Rózsa (balról), Szerdahelyi Jánosné, Hajdú-Fehér Zsuzsa, Rotter Mária és Denkné Béky Júlia a vidám jelenetben (Fotó: Győrffy Árpád)


Az asszonykör tagjai - Simon Gézáné, Látos Jenőné, Németh Istvánné, Pálmai Vilmosné, Gyarmati Lászlóné, Szabó Jánosné, Torma Józsefné, Tóth Lászlóné, Róka Árpádné és dr.Vass Istvánné - Zilahy Lajos: Házasságszédelgő című darabját, a NABE tagjai - Denkné Béky Júlia, Szauer Rózsa, Scherer Gáborné, Rotter Mária, Hajdú-Fehér Zsuzsa, Szerdahelyi Jánosné, Oláhné Attiláné, Szikora Andrea, Bélik Judit és Simon Lajosné - Farkas Imre Andor: 

A tollfosztó című darabját mutatták be hatalmas sikerrel. A vidám színművek után még énekeltek és táncoltak is egyet a csopaki "lánycsapatok" tagjai, majd finom süteményekkel vendégelték meg az érdeklődőket.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!