Csopak

2016.09.18. 13:11

A remény jelei - Egy család, három művészeti ág

Csopak - Idén először csatlakozott a település az országos Ars Sacra Fesztiválhoz, amelyet egy különleges kiállítással és egy igazán lélekemelő koncerttel ünnepeltek.

Kekk Sára

Az Ars Sacra Fesztiválhoz évről évre önkéntesen csatlakoznak Magyarország múzeumai, kulturális központjai, számos galéria és művész és idén először Csopakon is tartottak programokat ennek alkalmából. A szombat délutánt elsőként a Tombor család kiállításának megnyitójával kezdték, ahol anya és két gyermeke mutathatta be különböző stílusú alkotásait. Tombor Balázsné Bea kerámiafiguráival örvendeztette meg a nagy létszámú közönséget, míg lánya, Tombor Kata ikonokat készített, fia, Tombor Balázs pedig tusképeivel szerepelt a tárlaton. A rendezvény sorozat célja a remény jeleinek felmutatása a kultúrában, a művészet különböző műfajain, nemzeti kultúránk meghatározó értékein keresztül, amelyet tökéletesen példázott az Ikon és grafika című kiállítás. A megnyitón Farkas István hegedült, míg a család egyik legfiatalabb tagja, Balázs fia, Koppány szavalatával tette még családiasabbá a tárlatot.

 

A megnyitó után a református templomban folytatódott a program, ahol a Recercare Régizenei Műhely, közel egyórás koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők. A műhely profilja a középkori és reneszánsz egyházi és világi zene, illetve e két terület lehetséges összefonódási felületei, amelyre szintén sokan voltak kíváncsiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!