Csopak

2017.03.27. 18:20

Díszek és tojásfák a húsvéti bütyköldéből

Csopak - Csivitelő gyerekhangok a napsütötte időben az iskola előtt. Lázasan készülődnek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park épületébe, ahol a víz világnapja alkalmából hallhatnak majd előadást. Nem is olyan régen pedig húsvéti kézműves-foglalkozást tartottak az iskolában.

Szendi Péter

Ez is azt mutatja, hogy a Csopaki Református Iskolában nemcsak kiváló szakmai munka folyik, hanem ügyelnek arra is, hogy a gyerekeknek változatos legyen az iskolaidény. - Idén először tartottuk meg a húsvéti bütyköldét. Mindezt abból az apropóból, hogy a Református Asszonykör karácsony és húsvét táján szervez jótékony célú rendezvényt. Úgy gondoltuk, hogy szerény módon mi is csatlakozunk ehhez a nemes akcióhoz - kezdte a beszélgetést Huszár Péterné iskolaigaz-gató.

A Református Asszonykör, tanárok, diákok, szülők és nagyszülők összefogtak, és egy délutánt szántak arra, hogy húsvéti dekorációkat, ajándékokat készítsenek, melyeket majd a jótékony célú rendezvényen felajánlanak, és az abból befolyt összegből idős, rászoruló embereknek segítenek.

Tanárok, diákok, szülők és nagyszülők összefogtak, és egy délutánon húsvéti dekorációkat, ajándékokat készítettek
Fotó: Szendi Péter

Túl azon, hogy a bütyköldében gyönyörű asztali díszek, tojásfák, ajtókopogtatók és egyéb húsvéti kellékek készültek, a közösség erejét is építették, hiszen tanár és szülő egymással jókat beszélgethetett, a gyereknek pedig jó példamutatás volt mindez, hogy a későbbiek során saját maguk is készítsenek otthonra dísztárgyakat.

Huszár Péterné elmondta, hogy a rendezvényen végig jó volt a hangulat, mindenki jól érezte magát, és a jövőben is terveznek hasonló délutánokat, mert a mai világban is szükség van az ilyenfajta kezdeményezésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!