Csopak

2014.03.23. 15:40

Helyi gazdák kínálták a legjobb boraikat Csopakon

A strand előtti téren tartották meg a boros és toros napokat, melynek része volt a kolbásztöltő verseny is.

Varga Ibolya

A rendezvényre a helyi és környékbeli borászatok is eljöttek, hogy kóstoltassák a portékáikat, a nap folyamán többször bemutatót is tartottak a legzamatosabb boraikból. Kézművesek is kínálták a portékáikat.

A kolbásztöltő versenyre ezúttal tizenkilenc csapat jelentkezett. Ehhez húsról és bélről a szervezők gondoskodtak, fűszerekről, és a szükséges eszközökről pedig a versenyzők. Ebben az évben a csapatok ruházatát is figyelte a zsűri és azt tapasztalta, hogy nemcsak az ételkészítésben, hanem a megjelenésben is ötletesek voltak a versenyzők.

A zsűri elnöke Maurer István mesterszakács volt, tagjai Hápl Attila vendéglátó és Varga Ibolya újságíró. Nem volt könnyű dolguk, a csapatok kitettek magukért. Egy részük inkább a hagyományokra alapozott, de voltak olyanok is, akik újfajta fűszerek alkalmazásával kísérleteztek, sikerrel. A tálalásra is figyeltek, akadt olyan csapat is, amelyik pálinkát illetve bort is ajánlott a kolbászhoz. Találóan a legtöbben csopaki olaszrizlinget választottak, de volt egy szigligeti csapat, amelyik természetesen a lakóhelyéről hozta a bort.

A csapatok a jól bevált családi receptek alapján dolgoztak (Fotó: Zwicker Tamás)

Az első helyezést és a vele járó arany hurkatöltőt a Rátóti legények csapata szerezte meg. A második az ezüst töltővel a Csopak – Paloznak Horgász Egyesület, harmadik pedig a bronzszínű eszközzel a Böllér brigád. Aranyérmes minősítést ért el az LK Bulls csapat. Hat csapat ezüstérmes, kilenc bronzérmes minősítésről vehetett át oklevelet Ambrus Tibor polgármestertől.

Délelőtt a Csopak Táncegyüttes mutatta be programját, délben jó ebédhez szólt a nóta, majd a Kaláris Néptáncegyüttes, utánuk a csopaki óvodások adtak műsort. Terescsik Eszter és Szűcs László, a veszprémi Petőfi Színház színművészei vásári komédiát mutattak be. A Tihanyi Vándorszínpad Legszebb kincs a barátság című zenés darabot adta elő. Elsősorban a gyerekeket szórakoztatta bemutatójával Rudi bohóc. A kulturális programot a Dávid Roland Band koncertje zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!