Több tízmilliós beruházások

2017.10.18. 18:22

Új csúszdával és napozóstéggel is bővül a csopaki strand

A település 90 éves fürdőtelepe a Balaton-part egyik legnépszerűbb strandja, ahol jelenleg is dolgoznak, hogy jövőre még kulturáltabb környezetben várják a vendégeket.

Szendi Péter

Új vízi csúszdát is kap a községi strand – tájékoztat a beruházásról Ambrus Tibor polgármester Fotó: Szendi Péter

- A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. 46 millió 395 ezer forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette az önkormányzat strandfejlesztési pályázatát, többek között új vízi csúszdát kap a községi strand. Reményeink szerint egy 200 négyzetméteres napozó- úszóstéggel is bővül a strand. A napozóstég azon túl, hogy növeli a strandfelületet, terveink szerint az esti órákban rendezvényszíntérként is funkcionál majd – tájékoztat a beruházásról Ambrus Tibor polgármester. Szezonhosszabbító céllal, a strandi pavilonsoron a használaton kívüli akadálymentes vizesblokk és öltöző helyén kialakításra kerül egy egész évben üzemelő wellnessrészleg szaunákkal, gőzkabinnal, mely fejlesztés kuriózumnak számít a Balaton-parton.

Új vízi csúszdát is kap a községi strand – tájékoztat a beruházásról Ambrus Tibor polgármester Fotó: Szendi Péter

A Balaton Fejlesztési Tanács támogatásával, egy korábbi sétányfejlesztési projekthez kapcsolódóan, Csopak nyugati sétányszakaszán horgász és kerékpáros pihenőt alakítanak ki. – Az Apáca strandnál épül egy fitnesspark. Mindez tovább emeli az infrastruktúra színvonalát, a vendégek komfort-érzetét. A 10 milliós költség felét a BFT biztosítja – mondja a polgármester.

Ambrus Tibor közölte, a strandi bevételeknél az előző évhez képest mintegy 30 százalékos növekedés tapasztalható. A belföldi turizmus idén is erős volt. Myslenice lengyel testvérvárossal már több mint tízéves a kapcsolatuk. Idén sok turista jött a lengyel városból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!