Csót

2016.08.03. 18:09

Hittantábor szemétszedéssel, ruhaosztással

Csót – Az ingyenes táborban igyekeztek arra tanítani a rászoruló gyerekeket, hogy hívő emberként, az egyházhoz méltó módon próbáljanak élni.

Laskovics Márió

Július 18-22. között tartotta hittantáborát a csóti Szent Mihály Karitászcsoport a Katolikus Karitász támogatásával. - Az idei táborban hét és tizenhárom év közötti gyerekek, összesen huszonketten vettek részt. Negyedik éve rendeztük meg ezt a napközis tábort, 9 és 15 óra között szerveztünk tartalmas programokat a rászoruló gyerekeknek a plébánia melletti közösségi teremben. Első nap ismerkedtünk, aztán volt kézműves foglalkozás, ki mit tud, sportfoglalkozások, egyik nap süteményt sütöttünk. Döbrönténé Horváth Mária, a helyi hittantanárnő tartott hittanórát a gyerekeknek. Mindig van egy önkéntes napunk is, amikor csoportokra osztjuk a gyerekeket és a faluban önkéntes munkát végeztünk. Betegeket látogattunk, majd újra egyesülve a faluban elszórt szemetet gyűjtöttük össze. Mivel ezzel példát mutattunk, ezért a polgármester vendégei lehettünk egy gombóc fagyira a helyi cukrászdában.

Nagy segítség volt az is, hogy minden nap ki tudtunk menni a nemrégiben átadott új játszótérre. Az utolsó napon ingyenes ruhaosztást tartottunk. Félévente ruha és játékfelajánlást szervezünk, tehát amikor a szülők jöttek a gyerekekért, akkor válogathattak ezekből a felajánlásokból – összegezte a tábori programot Birkásné Erdős Krisztina, a csóti Szent Mihály Karitászcsoport vezetője.

A hittantábor teljesen ingyenes volt a gyerekeknek. - A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász támogatta a tábort, valamint a minden évben megrendezett jótékonysági bálból befolyó összegből táboroztatjuk a gyerekeket. Igyekeztünk arra tanítani őket, hogy hívő emberként, az egyházhoz méltó módon próbáljanak élni. Evés előtt és után imádkoztunk, megköszöntük a Jóistennek azt, amit kaptunk – tette még hozzá a főszervező.

Címkék#Csót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!