Devecser

2013.01.23. 20:57

Ki tud többet Devecserről?

A helyi általános iskolában Ki Tud Többet Devecserről? címmel meghirdetett helytörténeti vetélkedő második fordulóját rendezték meg.

A kisváros főterének megújítására elnyert pályázatban szerepelt többek között egy történelmi játék lebonyolítása is. A résztvevő hat csapat érdekes feladatokat kapott, amelyben Devecser régmúltjából bizonyíthatták be a gyerekek, hogy mennyi ismeretük van róla. A változatos kérdéseket,a gondolkodtató - és ügyességi feladványokat sikeresen fejtették meg és oldották meg. A zsűri tagjai között volt a tósoki Szent István Általános Iskola történelem tanára - Timár Andrea, aki örömének adott hangot devecseriként, hogy milyen felkészülten érkeztek a tanulók a versenyre. A forgatókönyvet Firczi Irma és Dr. Lenner Lászlóné, valamint e sorok írója állították össze.

Köszönet illeti a felkészítő osztályfőnökök és Kulcsárné Német Gyöngyi, továbbá Egressy Nagy Péter tanárok munkáját. A továbbjutó négy csapat a döntőre két felnőttet is vihet magával,amely február 22-én a Kastélykönyvtárban kerül megrendezésre. Valamennyi résztvevő értékes jutalomban részesült.

 

Ügyességi feladat: képösszerakás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!