Devecser

2014.01.30. 12:13

Cél az értékteremtés

Devecser - Amint azt Toldi Tamás polgármester az újév köszöntő ünnepségen hangsúlyozta, a város lélekszáma a katasztrófát követően 400-zal csökkent.

Tóth B. Zsuzsa

A szakképzetlenek aránya magas Devecserben, így számukra továbbra is a képzés és a közmunka az egyedüli út az egyéni boldogulás felé. A tavalyihoz hasonlóan ez évben is 100 főt kívánnak foglalkoztatni közmunkában. Cél továbbra is: természet közeli, hagyományos értékteremtés elsajátítása. A polgármester hozzátette, hogy a városi intézmények jó színvonalon teljesítenek, közülük is kiemelhető a könyvtár és művelődési ház aktív tevékenységével, közösségépítő rendezvényeivel, amelyre Devecser lakosságának továbbra is nagy szüksége van. Arról ugyancsak szólt, hogy a várost irányítóknak tavaly is, ahogy a korábbi években is, szerteágazó, bonyolult, gyakran nehéz feladatokat kellett megoldaniuk, amely csak összefogással, speciális szaktudás segítséggel valósulhatott meg. A sok segítő közül kiemelt néhányat, három év elteltével. Külön megköszönte a munkát dr. Töreki Sándor megyei főkapitánynak és parancsnokainak, Milibákné Veres Erikának, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány igazgatójának, Kovács László alpolgármesternek, és a képviselőtestület tagjainak, valamint Ékes József országgyűlési képviselőnek és dr. Kovács Zoltán kormánymegbízottnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!