Devecser

2014.04.04. 18:19

Cigány összefogás

Devecser – Horváth Sándor, a Magyarországi Cigány Párt (MCP) 4. választókerületben induló jelöltje pénteken Devecserben és Somlószőlősön tartotta kampányzáró rendezvényét.

Győrffy Árpád

Horváth Sándor a fórumokon bejelentette, hogy fontos megállapodás született pártja és két másik cigányszervezet között. Horváth Aladár, az MCP listavezetője és Horváth József, az MCP elnöke megállodást írt alá Szőcsi Lajossal, az EuRom Párt elnökével és ifj. Bogdán Jánossal, az MCF elnökével, hogy a két szervezet az MCP jelöltjeit támogatja a választáson.

A nyilatkozatban az aláírók egyetértésüket rögzítették arról, hogy a magyarországi cigányságnak önálló és tényleges felhatalmazáson nyugvó parlamenti politikai képviseletre van szüksége. A roma összefogást most a Magyarországi Cigány Párt, az MCP- testesíti meg. A törvényhozásban fognak küzdeni a faji és szociális kirekesztés, a tömeges munkanélküliség, és a nyomában haladó nácizmus ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!