Devecser

2017.08.18. 07:53

Hitelesen a romákért: lakossági fórum Devecserben

Az a legfontosabb, hogy minden roma tanuljon, így javulhatnak a munkalehetőségei és az életkörülményei. A sorsunkat kezünkbe véve be kell jutnunk jövőre a parlamentbe - mondta Lakatos László pártelnök.

Penk Tímea

A Hitelesen a Magyarországi Romákért Párt (HMRP) Devecserben rendezett lakossági fórumot augusztus 17-én. A rendezvényen a vezető tisztviselők bemutatták a párt céljait, megvitatták a város aktuális problémáit és megalakult a helyi alapszervezet.

Lakatos László hangsúlyozta, a teljes magyarországi cigányságért dolgoznak annak érdekében, hogy tanulhassanak, munkahelyhez juthassanak, megszűnjön a hátrányos megkülönböztetés, és őrizhessék hagyományaikat. Felhívta a romák figyelmét arra, hogy nem szabad eladniuk a szavazataikat ajándékcsomagért, hiszen a saját sorsukat tartják a kezükben. Kozák János elnökhelyettes úgy véli, hogy a jelenlegi roma pártok, önkormányzatok és más szervezetek nem elég hatékonyak a cigányság érdekeinek az érvényesítésében, nincs is olyan eszköz a kezükben, amellyel eredményeket lehetne elérni. Az elnökhelyettes kitért a devecseri helyzetre azt hangsúlyozva, hogy a Jobbik éppen a romáktól szeretné elvenni a szavazati jogot, amit nem hagyhatnak.

 

- Megengedhetetlen az is, hogy elveszik a gyermekeinket, mert szegények vagyunk és rossz körülmények között élünk. Szétszaggatják a családot ahelyett, hogy segítenének - mondta az elnökhelyettes. Hozzátette, bántalmazás esetén természetesen meg kell védeni a gyermeket az erőszaktól, de a szegénység miatt nem szabad kiemelni a családból.

A székesfehérvári Kolompár Ernő pártelnökhelyettes úgy véli, súlyos a jelenlegi helyzet, és csak közösen tudják megoldani. Devecserben az a fő baj, hogy a romák egymással sincsenek jó viszonyban. Király Péter, a pénzügyi bizottság tagja hangsúlyozta: nem segélyre, hanem esélyre van szüksége a romáknak. Horváth Csaba ugyancsak kiemelte: ha a roma nációk nem fognak össze, akkor nem lehet segíteni.

A rendezvényen a HMRP Devecseri Szervezet elnökévé Horváth Gábort, helyettesnek Horváth Károlyt és Horváth Rozáliát választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!