Devecser

2016.05.18. 09:03

Biztonság a rajzokon

Devecser – Több mint száz rajzon keresztül mutatták be a járás diákjai, hogy mennyire tájékozottak a biztonságos közlekedésben.

Penk Tímea

Rajzold le a biztonságos közlekedést! címmel hirdetett rajzpályázatot a Devecseri Rendőrőrs, amelyre a járás hét általános iskolájából 59 alsós és 43 felsős diák küldte be a munkáját. Az őrsparancsnok, Bakos András címzetes rendőr alezredes arról tájékoztatta lapunkat, hogy ez már az ötödik rajzpályázatuk. A munkatársai rendszeresen tartanak bűn- és balesetmegelőző órákat a diákoknak, a rajzok pedig visszajelzik munkájuk eredményességét.

díjazott gyermekek Bakos András őrsparancsnokkal és Szoboszlai Tibor rendőrkapitánnyal Fotó: Devecseri Rendőrőrs

A pályázaton a gyermekek lerajzolták, hogyan közlekednek biztonságosan egyedül vagy társaikkal gyalog, illetve járműveken.

Az alsó tagozatosok közül első helyezést ért el  Varga Zsófia Laura, a nagyalásonyi iskola harmadik osztályos tanulója. Második lett Kovács Áron, harmadik Ferencsik Lili, mindketten a noszlopi iskola harmadik osztályos tanulói. A különdíjas Csizmadia Judit Anna, aki második osztályos Noszlopon.

A felső tagozatosok közül első helyezést ért el Molnár Adrián, a devecseri iskola nyolcadik osztályos tanulója. Második lett a devecseri hetedikes, Mergl Zsófia, harmadik a tüskevári hetedikes, Kovács Renáta. Különdíjat Szőke Máté kapott, aki a devecseri iskola harmadik osztályos tanulója.

A díjakat Szoboszlai Tibor rendőr alezredes, ajkai rendőrkapitány, Bereczky Nóra, a járási hivatal vezetője, Mayer Gábor, a devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, valamint Bakos András adta át. A díjátadásra a gyermekek rendőrautóval érkeztek, majd az épület és a technikai felszerelések megismerése után kirándulni mentek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!