Devecser

2017.09.04. 16:15

Erdei iskolát avattak Devecserben

Óvodás és általános iskolás korban a legfogékonyabbak a gyermekek arra, hogy felfedezzék és megismerjék a gazdag természeti kincseket, fogalmazta meg Mayer Gábor, a Gárdonyi Géza általános iskola igazgatója a meggyeserdei erdei iskola avatóünnepségén.

Tisler Anna

Az erdei iskolák fontosak, ugyanis a diák a természetes környezetében ismeri meg azokat az állatfajtákat, amelyekről a tanórán hallott. A környezeti nevelés leghatékonyabb módszere a tapasztalatszerzés, az iskolán kívüli foglalkozáson szerzett élmények.

Az iskola az elmúlt tanévben már megismertette a diákokkal az önkormányzat start munkaprogramjában végzett állattartást.

Ferenczi Gábor és Puskás Tibor nyugállományú alezredes írta az együttműködési szerződést
Fotó Tisler Anna

Ferenczi Gábor polgármester ismertette az augusztus 31-i képviselő-testületi ülésen az önkormányzat és a Meggyeserdő Honvéd Nyugdíjas Klub által kötött együttműködési szerződést, amely többek között azt tartalmazza, hogy közösen őrzik meg a honvédségi hagyományokat, adják át azokat az utókornak. A klub az iskolába honvédségi oktatótáblákat helyezett el, és a továbbiakban is keresik az alkalmat a közös munkára. Az erdei iskola megnyitóján Binder Károly nyugalmazott őrnagy beszélt a laktanya múltjáról. A gyerekeket népi ügyességi fajétékok, arcfestés, természetismereti séta várta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!