Devecser

2013.09.14. 10:51

Felszámolták a szemetet Devecserben

A TeSzedd országos hulladékgyűjtési akcióban szombaton Kovács Zoltán kormánymegbízott is részt vett a Járási Hivatal és a Polgármesteri Hivatal, valamint a Bakonyerdő Zrt. helyi dolgozóival együtt.

Tóth B. Zsuzsa

A megye 25 helyszínén szedték a szemetet több százan, Devecser környékén három helyszínre hirdették meg az akciót. A Nyirád és Sümeg közti út mellett, az Ajka-bakonygyepesi autóspihenőnél  és a Devecser-Pusztamiske közti út egyik bekötőútjánál. A kormánymegbízott huszadmagával az utóbbi helyszínen tevékenykedett, az erdészet üzemi vadászterületén.

A szemétgyűjtés során a háztartási hulladéktól kezdve a műanyagokig rengeteg szemetet találtak. Kovács Zoltán szerint annak ellenére, hogy az erdőgazdaság a helyszínen évente többször is összeszedeti a szemetet, ott feltűnően sok volt. Mint mondta, nem tudni, hogy ez a lomis tevékenységgel összefügg-e- lapunknak elmondta, hogy otthonában szelektíven gyűjti a szemetet, sőt, még komposztál is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!