Devecser

2017.02.19. 10:20

Népház, mozi, kultúrház

Devecser - Sok barátság, szerelem indult ebben az épületben, amely tánciskolaként, moziként is szolgált - mondta Tornai Tamás, amikor a tulajdonában álló ingatlant átadta az önkormányzatnak.

Penk Tímea

A régi kultúrház ajándékozásával a vállalkozó azt szeretné, hogy a mai fiatalok megtanulják a fontos közösségi ismereteket és továbbadják a város értékeit.

- A jövő fontosabb mint a múlt, és nincs ok arra, hogy Devecser nehézségei tovább fokozódjanak - hangsúlyozta Tornai Tamás, aki szerint sok mindent lehet tenni a város megerősödése érdekében.

Ferenczi Gábor polgármester megköszönte az adományt és a vállalkozó egyéb támogatásait is. Elmondta, hogy az épülettel olyan értéket kap a település, amely a közösség javát szolgálja.

- Az ingatlan felhasználása számos lehetőséget rejt magában, akár tornateremként, akár kulturált közösségi helyként is szolgálhat - mondta a polgármester.

Az Arany János utcai ingatlan ünnepélyes átadásán Czeidli József pedagógus, helytörténész számolt be az épület történetéről. Elmondta, hogy a népházat 1930 októberében avatták fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!