Devecser

2014.09.22. 11:55

Sérült gyerekek kirándultak Devecserbe

Fogyatékkal élő gyerekeket látott vendégül hétfőn a devecseri gyerekház.

Penk Tímea

A kirándulás egy személyes ismeretség útján jött létre, ugyanis az egyik devecseri kisfiú a veszprémi Kozmutza Flóra iskolába jár, és az ő családja hívta meg az osztályt. Preininger-Horváth Edina, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Somló-Környéki Biztos Kezdet Gyerekházak szakmai vezetője örömmel fogadta a vendégeket.

A veszprémi Kozmutza iskola diákjai látogatták meg a devecseri gyerekházat, középen Preininger-Horváth Edina és Sebőkné Czicza Kinga (Fotó: Penk Tímea)

Öt negyedik osztályos kisgyerek és tanáraik vonattal érkeztek Devecserbe, majd helyi közlekedésükhöz az önkormányzat biztosított kisbuszt. Délelőtt a gyerekházban játszottak, majd a közös ebéd után kézműves foglalkozáson vettek részt. A Kozmutza iskola pedagógusa, Sebőkné Czicza Kinga lapunknak elmondta, hogy a kiránduló gyerekek között van mozgás- és értelmi sérült, illetve autizmus spektrumzavarban érintett tanuló.

A sérültek világnapján mindig szerveznek programot a gyerekeknek, az idén a devecseri gyerekházat látogatták meg, ahol nagyon jól érezték magukat.

Címkék#devecser

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!