Devecser

2015.02.26. 14:27

Telephely égett Devecserben, elfogták a gyújtogatót

Egy 38 éves férfi okozta a szerdai tüzet Devecserben. A telephelyen 500.000 forint kár keletkezett.

Ahogy azt szerdán megírtuk, egy használaton kívüli gazdasági épületben csaptak fel a lángok szerda délután. A rendőrség csütörtöki közleménye szerint rövid időn belül elfogták a gyújtogatással gyanúsítható devecseri férfit.

Egy használaton kívüli telephelyről érkezett bejelentés 2015. február 25-én 14 óra 30 perckor, hogy az épületből füst szállt fel. A devecseri egyenruhások, Kozma Krisztián rendőr főtörzsőrmester megelőzési járőr, Vajda Sándor rendőr törzszászlós körzeti megbízott és Borsath Balázs rendőr főtörzsőrmester szolgálatirányító parancsnok a helyszínre siettek, majd a lángoló építmény láttán a tűzoltók segítségét kérték.

Fotó: rendőrség

A kiérkező ajkai és devecseri tűzoltók közös erővel az épületben keletkezett tüzet megfékezték, majd tűzvizsgálót hívtak a helyszínre. A szakértő megállapította, hogy a keletkezett tűz - a talált nyomok alapján - szándékos gyújtogatásra utal.

Az egyenruhások adatgyűjtésbe kezdtek, melynek során rövid időn belül a rendőrség látókörébe került egy férfi, aki aznap délelőtt az épületben takarított. A munka elvégzése után a munkaadója a telephelyet bezárta és hazamentek. Nem sokkal később a 38 éves devecseri férfi visszament az objektumhoz és a nyitott ablakon keresztül bemászott az épületbe. A devecseri lakos a bent található, felhalmozott zsákokat két helyen öngyújtóval meggyújtotta, majd az ablakon keresztül távozott. A tűzeset következtében a telephelyen 500.000 forint kár keletkezett. A férfit a rendőrök elfogták és előállították a Devecseri Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

A 38 éves helyi lakos megbánta tettét, vele szemben rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az Ajkai Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!