Devecser

2012.12.22. 16:36

Van jövőjük a kolontáriaknak

Kolontár - Szombaton délután avatták fel a kármentő alap száz milliós hozzájárulásával felújított és kibővített két szintes, 300 négyzetméteres művelődési házat.

Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepségen Tili Károly polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy ha nincs a katasztrófa, akkor nem készülhetett volna el a hatvanas években épült ház felújítása. Ahogy sportpálya, tanösvény, sportöltöző, sem létesülhetett volna, nem lenne kisbusza a falunak, és nem készülne a szennyvízcsatornázás. Sőt, a következő év terveiről sem lehetne szó, a belterületi utak felújításáról, az 1,4 milliárdos Devecser-Kolontár vízrendezési projektről, amelyek elkészültét egy év múlva ünnepelhetik. A polgármester hozzátette, hogy a faluban nemrég varroda épült és egy cukrászati gépszerelő és értékesítő üzem is készül.

Ékes József országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy lenyűgözi a 21. századi kultúrház, amely a közösség javát kell, hogy szolgálja. Szólt a településen az utóbbi években végbement hatalmas fejlődésről, amely azt bizonyítja, hogy igenis van jövője Kolontárnak és az ott élőknek. Fodor János plébános megszentelte az épületet, majd karácsonyi vásárral, a gyerekek hangszeres játékával, a Pulzus együttes műsorával, a helyi asszonykórus fellépésével és a a Step Five tánccsoport fiatal tagjainak táncával folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!