öröm

2019.12.22. 19:58

Mégis frissül a Windows 7 vírusirtója

A definíciós adatbázisa jó ideig naprakész marad.

Forrás: Shutterstock

Néhány nappal ezelőtt végigfutott a sajtóban a hír, miszerint a Windows 7 jövő január közepi nyugdíjazásakor nem csak az operációs kapja meg az utolsó nyilvánosan elérhető biztonsági javításait, de a hozzá opcionálisan letölthető Security Essentials vírusirtónak is végleg vége lesz – írja az Origo.

Ez részben félreértésnek bizonyult, a Microsoft mostanra tisztázta a helyzetet: maga a Security Essentials várhatóan nem fog a jövő januári hibajavító kedd után további frissítéseket kapni, azonban a vírusdefiníciós adatbázisa a belátható jövőben naprakész marad, így nem válik teljesen haszontalanná a felhasználók számára az alkalmazás.

Ennek ellenére a Windows 7-hez ragaszkodóknak érdemes lehet átváltaniuk egy másik vírusirtó használatára, hiszen a Security Essentials soha nem állt egy különösebben megbízható antivírus hírében; teljesen más ligában játszik, mint Windows 10-be gyárilag integrált, kiváló védelmet nyújtó utódja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!