Minden okosodik

2020.01.08. 10:37

Szuper videón látható a Jövő városa – a Toyota építi

A Fudzsi hegy lábánál épülő, hidrogén üzemanyagcellás technológiára épülő város élő laboratóriumként fog szolgálni.

Forrás: Toyota

Minden bedobnak az önvezető autók, az okosotthonok, a mesterséges intelligencia és egyéb korszerű technológiák használatában.

A Toyota Motor bemutatta a Woven City (Szövött város, a név az autógyártó szövőipari múltjára utal) terveit a Las Vegas-i Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES).

James Kuffner, a Toyota Research Institute-Advanced Development cég vezérigazgatója szerint a projekt célja a biztonságosabb, tisztább és szórakoztatóbb városok megteremtése, valamint olyan tanulságok levonása, amelyek a világ minden táján hasznosíthatóak lesznek.

Kuffner szerint a „jövő városában” lesz rendőrség, tűzoltóság, betegellátás, valamint iskolák, és otthona lehet mások mellett a Toyota jelenlegi, illetve már nyugdíjba vonult alkalmazottjainak.

A várost egy 2020 végével megszűnő autógyár területén fogják felépíteni

és az első években 2 ezer lakónak, köztük kutatóknak ad majd otthont.

A Toyota Bjarke Ingels dán építészt bízta meg a város megtervezésével. Ingels cége jegyzi egyebek között a New York-i World Trade Center 2 felhőkarcolót és a Google londoni irodáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!