Tessék, csak tessék

2020.06.17. 17:12

75 ezer dollár, azaz 23 millió forint egy kutyarobot (videó)

A Boston Dynamics elkezdte árusítani a YouTube-on ismertté vált kutyaszerű robotjait. Az online megvásárolható Spot, vagyis Folt névre keresztelt szerkezetnek jól megkérik az árát.

Forrás: Youtube / Boston Dynamics

Fotó: Bíró Zoltán István

A kissé ijesztő kutyarobot képes járni, lépcsőn közlekedni, valamint kamerákkal és érzékelőkkel megfigyelni környezetét.

Számunkra a legfontosabb, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy az emberek megbíznak a robotokban – mondta Michael Perry, a cég üzletfejlesztési alelnöke, hozzátéve, hogy az online vásárlás során meg kell határozni a robot célját. Például az egyik vásárló egy kísértetjárta házban akarta használni a Spotot, amire a vállalat nemet mondott – írja az Origo.

A cégnél – amely először dobott piacra robotterméket kereskedelmi céllal – elmondták, hogy a robotot nem ajánlják kisgyermekeknek, vagy olyanoknak, akik nem tudnak kellően körültekintően figyelni rá.

Perry közölte, hogy amennyiben a vevő megszegi a vállalt feltételeket, a cég érvénytelenítheti a garanciát és nem újítja meg az ehhez szükséges engedélyeket, ennek következtében pedig a robot leáll.

A vállalat tavaly jelentette be, hogy elkezdi a Spot tömeggyártását,

mivel a korábban bérbe adott 150 darab remekül ellátta a feladatát – például építési helyszíneket járt be, energetikai létesítményeket ellenőrzött, továbbá szórakoztató parkokban lépett fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!