Kínai Népköztársaság online

2020.06.23. 15:00

Mély dekoltázsok miatt büntetnek weboldalakat

Ízléstelenség miatt bírságolt meg honlapokat a helyi internetfelügyelet.

Forrás: Shutterstock

Ízlésromboló hatásukra hivatkozva bírságolt meg streaming szolgáltatókat a felügyelet, elmarasztalva őket, mert az oldalaikon látható videókban

nők mélyen kivágott ruhákat viselnek, férfiak pedig „illetlenül” táncolnak és csúnyán beszélnek.

A Kínai Kibertér Igazgatóság (CAC) keddi tájékoztatása szerint „egészségtelen jelenség” terjed az országban működő 31 internetes élővideó-szolgáltató oldalain.

A CAC tájékoztatása szerint a Kínában népszerű Bilibili, a Tencent által támogatott Huya, Douyu, ixigua, valamint a Baidu portálja, a quanminxiaoshipin

le kell, hogy állítsa a jelentősebb frissítéseket, nem fogadhatnak új felhasználói regisztrációkat,

és határidőre át kell alakítaniuk szolgáltatásukat.

A CAC arra is felszólította az oldalakat, hogy büntesse meg moderátorait, és tiltsa le a „bűnöző streamereket”, ha olyan súlyú szabálysértést követnek el. A hatóság azt is kifogásolja, hogy egyes platformok az internetes oktatásra hivatkozva videojátékokat reklámoznak, emellett pedig nem cenzúrázzák az „illegális információkat” a kommentek között.

A Kínai Népköztársaság szigorúan ellenőrzi, hogy Kínában mi elérhető az interneten és mit lehet közzétenni a világhálón. A Nyugaton ismert internetes oldalak, közösségi portálok és keresők közül a legtöbb Kínából egyáltalán nem érhető el, de mindegyiknek van helyi, szigorúan ellenőrzött megfelelője.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!