jövőbeli technológiák

2021.03.11. 15:00

Egymilliárd eurót költ németországi kutatás-fejlesztésére az Apple

Egymilliárd eurót invesztál németországi székhelyű kutatási célú tevékenységének fejlesztésébe a következő három évben az Apple.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A beruházások keretében egyebek között a müncheni kutató-fejlesztő központot az Apple európai chip-tervező központjává léptetik elő.

Az Apple 2019-ben vette át az Intel Kirchheim unter Teck városban működő mobil távközlési modem részlegét. Az egységben az Apple tájékoztatása szerint azóta már a világ legkülönbözőbb régióiból toborzott 1500 mérnök dolgozik energiaszabályozási, alkalmazásfuttatási, vezeték nélküli adatátviteli technológiai fejlesztési feladatokon. Az Apple Németországban mintegy 4 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Az Apple az iPhone, iPad és Mac termékeihez korábban a Qualcomm és az Intel processzorait használta, az elmúlt években azonban megkezdte saját félvezető alkatrészeinek a tervezését és a gyártását is.

A bajorországi fejlesztő részlegnek nagy szerepe volt az Apple saját processzorának a kifejlesztésében.

A müncheni fejlesztési központ az Apple tájékoztatása szerint az 5G megoldások mellett a nagyobb teljesítményt, adatátviteli sebességet és kapcsolattartási megoldásokat nyújtó következő generációs technológiák kifejlesztésében is fontos szerepet kap.

Borítókép: Illusztrációfotó / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!