Inkább iPhone legyen

2021.11.03. 12:15

Chiphiány lesz a vége? – fékez az iPad

Csökkentik iPad-gyártását. A globális chiphiány arra kényszeríti az Apple-t, hogy visszafogja iPad-gyártását, és az így megmaradó félvezetőket inkább a nemrég piacra dobott iPhone 13 készülékek előállításánál használja fel.

This handout released and taken on April 20, 2021 by Apple inc. shows Apple CEO Tim Cook holding a new purple iPhone 12 during a special event at Apple Park in Cupertino, California. - Apple on Tuesday unveiled a new lineup of powered-up iPads including some with 5G connectivity, responding to surging interest in tablets and home-based work and play during the pandemic. (Photo by Handout / Apple Inc. / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /Apple Inc. " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Erről ír a Nikkei című japán lap, amely szerint úgy tűnik, hogy a chiphiány az eddig becsültnél nagyobb mértékben sújtja a vállalatot.

A jelentés szerint

az Apple az elmúlt két hónapban a tervezetthez képest fele annyi iPad-et készített,

és csökkent az iPhone készülékek előző generációinak a gyártása is, hogy a felszabaduló alkatrészeket felhasználja legújabb mobiltelefonjába.

A Nikkei emlékeztetett arra, hogy az amerikai gyártó azért helyezi előtérbe legújabb mobilkészülékét, mert a vásárlók érdeklődése általában a megjelentést követő első hónapokban a legnagyobb.

Az Apple szeptember 14-én mutatta be új telefonját. A cég egyben azzal számol, hogy az iPhone 13 iránti keresletnövekedés nagyobb lesz, mint az iPad-é Európában, Észak- és Dél-Amerikában, ahonnan az Apple nyereségének a 66 százaléka származik.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!