Anya és lánya

2021.11.25. 14:07

Meglepetés! Jegyet nyertek az űrutazásra

Egy Antigua szigetén élő nő két jegyet nyert a Virgin Galactic űripari vállalkozás az első fizető turistákat szállító űrrepülésére, amelyet jövő év végére tervez Richard Branson cége.

A 44 éves életmódtanácsadó azt tervezi, hogy 17 éves lányával repül a világűrbe.

Lánya Nagy-Britanniában tanul természettudományokat és az amerikai űrkutatási hivatalnál akar majd dolgozni.

Keisha Schahaff úgy nyerte meg az egymillió dollár értékű jegyeket, hogy csatlakozott a Virgin Galactic adománygyűjtő kezdeményezéséhez, amellyel  a Space for Humanity nemkormányzati szervezetet támogatják. A Virgin Galactic 1,7 millió dollárt gyűjtött ily módon. Azt nem tudni, hogy a nyertes mekkora összeget adományozott, 10 dollár volt a minimum összeg, amelyet fel lehetett ajánlani.
   
Richard Branson a nő antiguai otthonát felkeresve személyesen közölte a hírt a nyertessel.

   
A Virgin Galactic közleménye szerin 165 ezren válaszoltak nyolc hét alatt felhívásukra, közülük került ki a nyertes.
   
A cég vezetői hosszabb távon nemcsak az amerikai Új-Mexikó államból, hanem a világ több más helyéről terveznek űrrepüléseket, bázisonként évi 400-at.
   
A cégalapító Richard Branson július 11-én járt az űrben saját űrhajóján. Az Új-Mexikóból induló űrhajó elérte a világűrt a sivatag felett nagyjából 85,3 kilométeres magasságban, az emberek néhány percig érezték a súlytalanságot, majd az űrhajó siklásban visszatért az űrkikötőbe. Az egész út a felszállástól a landolásig nagyjából egy órán át tartott.

Borítóképünkön Branson az űrutazás boldog nyertesével

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!