Knox Vault

2021.12.19. 06:00

A széf, ahol a mobil a bizalmas információkat tárolja

A Samsung biztonsági platformjának legújabb, jelentős fejlesztése, a Knox Vault már nem csak a külső fenyegetések ellen, hanem akár az operációs rendszer és az alkalmazások megfertőződése esetén is védelmet nyújt.

A legtöbb biztonsági rendszer a készülékek processzorát és memóriáját a többi alkalmazással és az operációs rendszerrel megosztva használja, ez pedig kockázatot jelenthet a felhasználóknak. A Samsung Knox-ra jellemző hardver alapú megoldások és izolált védelmi rendszerek sorába remekül illeszkedik a Knox Vault, amely a készüléken található legfontosabb adatok számára nyújt védelmet.


A Knox Vault az új biztonságos processzor, az izolált memória és az integrált biztonsági szoftver segítségével

képes a legérzékenyebb adatokat még a készüléken található alkalmazásoktól is elzárni.

A rendszer olyan, akár egy bank elkülönített, központi széfje, amelyhez az egyes bankfiókok, és azok dolgozói sem férhetnek hozzá. Ebben az elkülönített környezetben tárolja a rendszer az olyan kritikus információkat, mint a PIN kódok, a jelszavak, a biometrikus- és digitális azonosítók vagy a titkosítási kulcsok.


Hogyan véd a biztonságos processzor?


A Samsung Knox Vault a Galaxy okostelefonokon megtalálható hardveres biztonsági rendszerek természetes kiegészítése. A biztonságos processzor a készülék elsődleges, az Android rendszert futtató CPU lapkájától függetlenül működik, így az érzékeny adatok kevésbé érintkeznek külső elemekkel, a kockázat pedig minimálisra csökken.


A Samsung fejlesztői nemcsak szoftveres, hanem a készüléket esetlegesen érő fizikai veszélyeket is figyelembe vették. Ezek olyan összetett támadások, amelyekkel az okostelefont eltulajdonító személyek próbálhatják meg feltörni azt.


Amikor valaki a készülék elektronikai rendszerét próbálja erőszakkal, például lézerrel vagy elektromágneses módszerrel áttörni vagy megkerülni, a Vault-ban tárolt információk automatikusan megsemmisülnek, így azokhoz nem tudnak illetéktelenek hozzáférni.


Az ilyen fizikai támadások ritkának tűnhetnek, és sokan úgy gondolják, hogy az okostelefonokat kizárólag a hardver értéke miatt lopják el. Azonban egyre többen tárolnak értékes adatokat az okoseszközükön, legyen szó akár bizalmas vállalati információkról vagy a kriptovalutákhoz tartozó kulcsokról.


Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!