Azt tervezi a Meta

2022.07.19. 06:00

A Facebook akár öt profilt is engedélyezhet

Az eddigi irányelvekhez képest óriási változást jelentett be a Meta, a Facebook tulajdonosa.

Nem mintha eddig nem lehetett volna könnyű szerrel kijátszani, de legalábbis a hivatalos szabályozás szerint csakis saját néven lehetett Facebook-profilt létrehozni.

Mint a Reuters tudósításából kiderül, a Facebook azt tervezi, hogy a felhasználóknak akár öt profilja is lehessen – ami pont szembe megy azzal az irányelvvel, amit az óriásvállalat alapítása óta fenntartott.

A termékváltás

segítené az embereket abban, hogy az érdeklődési körük és kapcsolataik alapján testre szabhassák élményeiket,

így például más jellegű tartalmakat posztolhassanak, mást a családnak és mást a barátoknak szólóknak – indokolja a Meta.

Faceless,Person,Portrait
Forrás: Shutterstock

Azért a vállalat továbbra is megköveteli, hogy minden felhasználónak csak egyetlen Facebook-fiókja legyen, egy fő profillal, amely kötelezően továbbra is az adott személy valódi nevét használja. Az emberek az adott fiókba való bejelentkezés után hozzáférhetnek majd az általuk létrehozott további alprofilokhoz.

Ez a változás némi lehetőséget nyújt a fészbukolóknak, hogy félig-meddig anonimizálják magukat a világ legnagyobb közösségi hálózatán, összhangban a versenytársak, például a TikTok és a Twitter, valamint a Meta másik saját fotó- és videóalkalmazása, az Instagram által kínált lehetőségekkel.

A Meta azt írta, hogy a személyazonosság félrevezető ábrázolását tiltó szabályai továbbra is minden profilra érvényesek maradnak. A szóvivő nem részletezte, mely országokban kezdik tesztelni az újdonságot.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!