Füstté vált terv

2022.07.11. 09:49

Az egész világot átejtette Elon Musk, végig a Twitter-perre játszhatott

Nehéz másként értelmezni a világ leggazdagabb emberének hétfő hajnali posztját.

Úgy tűnik, az egész világot és a Twitter jelenlegi vezetőit is átejtette Elon Musk. A világ leggazdagabb embere még péntek este közölte ügyvédei útján, hogy hosszú hetek huzavonája után eláll a Twitter felvásárlásától. A hétvégén viszont sorra jöttek ki olyan hírek, mely szerint a közösségi oldal tulajdonosai perre viszik az ügyet, nem engedik, hogy Musk kiszálljon a megállapodásból.

Nos, úgy tűnik, hogy az üzletembernek épp ez volt a célja, legalábbis a hétfő hajnali – stílusosan a Twitteren közzétett – posztja szerint.

Musk ugyanis ebben egy régi, saját nevető fejét ábrázoló mémet közölt – mutat rá a Világgazdaság. Rákattintva bukkan elő a teljes poszt.

Azt mondták, nem vehetem meg a Twittert.
Aztán nem adták ki a botokról az információkat.
Ezután bírósági úton akarnak kényszeríteni, hogy megvegyem a Twittert.
Most pedig bíróságon nyilvánosságra kell hozniuk a bot-infókat.

Ezen sorok alapján elég egyértelműnek tűnik, hogy mire is ment ki a játék. Az viszont kérdés, hogy miért állt elő már most ezzel az ördögi tervvel Musk, hiszen hétvégén még egy mondatot sem volt hajlandó áldozni az ügyre egy konferencián és a neten sem posztolt az egyébként ott rendkívül aktív milliárdos.

Borítóképünk illusztráció (AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!