Remeg, rezeg

2022.09.21. 17:24

Dühítő hibával szembesülhetnek a vadonatúj iPhone 14-esek tulajdonosai

Frissiben megvette? Akkor bétatesztelő lehet – így megy még a méregdrága iPhone-nál is. Majd kijavítják.

Forrás: Shutterstock

Az új iPhone 14 Pro Max felhasználók közül többen hangos, ellenőrizhetetlen remegést tapasztalnak közösségi médiás kameraappok használatakor: úgy tűnik, hogy a probléma harmadik féltől származó alkalmazásoknál jelentkezik, és a készülék optikai képstabilizáló (OIS) funkcióját fekteti meg.

Éppen azok tapasztalják a hibát, akik a legdrágább változatot (nálunk 929 ezer forint) vették meg. A felhasználók videókat tettek közzé, amelyeken látható, hogy eszközeik vibrálnak és fizikailag meghibásodnak, ha például TikTok, Snapchat vagy Instagram alkalmazásokat indítanak el. A Guardian is beszámolt a hibáról.

@damian.m.munoz This happens on the new #iphone14promax when you try to record something. When it’s first on front camera mode while recording something new. Switch to back camera and it happens. #apple #iphone #iphonetricks #bug #buggy ♬ Me Porto Bonito - Bad Bunny & Chencho Corleone

Mint látható, hevesen és hangosan vibrál a mobil, a kép erősen remeg. Bár az Apple nem válaszolt a Gizmodo kérdésére, a jelenség létezését megerősítették a The Verge oldalán, és közölték, hogy a javítás folyamatban van.

A The Verge -nek küldött e-mailben az Apple szóvivője azt mondta, hogy a vállalat „tudatában van a problémának, és a javítást a jövő héten teszik közzé”.

Érdemes megjegyezni, hogy a Apple-nek van egy támogatási oldala, amely figyelmeztet a kiterjesztett nagy amplitúdójú rezgések kamerára gyakorolt hatására – hívja fel a figyelmet a Gizmodo cikke.

Ezen felhívják a felhasználók figyelmét arra, hogy

ne erősítsék iPhone-jukat nagy teljesítményű motorkerékpárokhoz sem, sőt, a kis elektromos motorok, például segédmotoros kerékpárokon és robogókon is rögzítsék, hogy elkerüljék az OIS kamerarendszer károsodását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!