Digitália

2022.11.21. 06:00

Az elektromos autó, amelyik lenyomhatja a Teslát

Lucid, a feltörekvő startup részleteket árult el jövő évtől előrendelhető elektromos autójáról, a Gravity SUV-ről.

Forrás: Lucid Group

A lényeg: az elektromos Lucid Gravity SUV-nak, a Tesla riválisának 7 ülése és nagyobb hatótávolsága van, mint bármelyik piaci versenytársának.

A Gravity öt, hat vagy hét utas számára fog helyet kínálni, a Lucid szerint olyan gyors lesz, mint egy szuperautó, viszont egy nagy SUV tágasságát nyújtja.

Hogy ez nem üres beszéd, azt az előd – nem elírás – 1111 lóerős teljesítménye bizonyítja.

A Lucid Motors a fényűző elektromos SUV-val hamarosan a Tesla Model X-et és a BMW iX -et veszi célba.

Hónapokig tartó sajtócsend után a kaliforniai elektromos járművet indító cég végre közzétette a cikkünkben látható képeket és felfedett néhány kulcsfontosságú részletet az autóról.

Gravity-Second-Lucid Group
Forrás: Lucid Group

A gyári képeken nagy, lekerekített élű SUV látható, a Lucid első járművének, az Air szedánnak számos stílusjegyével. Az Airhez hasonlóan a Gravity is karcsú, futurisztikus fénysávokkal íveli át a kocsi elejét és hátulját.

„A Gravity mindarra épít, amit eddig elértünk. Házon belüli technológiánk kiteljesedésével egy olyan luxus SUV-t hoztunk létre, amit senki más” – mondta Peter Rawlinson, a Lucid vezérigazgatója és technológiai igazgatója.

A Gravitynek tágas belső tere és választható, öt-, hat- vagy hétüléses opciója van. Az egyik konfigurációban nagy, dönthető második sor ülések lesznek – lábtámaszokkal. Az Airhez hasonlóan a Gravity is hatalmas üvegtetővel jön.

Gravity-Third-Lucid Group
Forrás: Lucid Group

Ami a specifikációt illeti, nagyon kevés részletet osztottak meg a Lucid szerint „álruhás szuperautóról”. Annyit lehet tudni az elképesztő 1111 lóerőn túl, hogy a SUV nagyobb hatótávolságú lesz, mint bármelyik másutt gyártott elektromos jármű, kivéve a cég által gyártott, már forgalomban lévő Airt.

Emlékeztetőül: az Air az Egyesült Államokban valaha eladott leghosszabb hatótávolságú elektromos jármű, az EPA által becsült 520 mérföldes (836 kilométer) hatótávval. A cég első autója, a Lucid Air igazi kaliforniai luxuslimuzin dizájnt kapott.

A Tesla három üléssoros SUV-ja, a Model X legfeljebb 351 mérföldes hatótávolságot kínál.

A Gravity 2024-ben kerül forgalomba, a foglalás 2023 elején nyílik meg. A Lucid termelése is akadozott azonban az elmúlt időszakban, a cég kétszer is csökkentette idei termelési céljait, az ellátási lánc problémái miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!