Digitália

2023.01.07. 06:00

Vécépapírért könyörögnek a Twitter alkalmazottai Elon Muskhoz

Áradó bűzről számolnak be e-mailekben és üzenetküldőkön, miközben a milliárdos tovább csökkenti az irodai létesítmények karbantartóinak számát.

Illusztráció

Forrás: NurPhoto/AFP

Fotó: Jakub Porzycki

Mint ismert, nemrég új rekordot döntött Elon Musk, aki korábban a világ leggazdagabb embere volt. A Bloomberg szerint a Tesla alapítója és Twitter boldogtalan tulajdonosa lett

az első ember a történelemben, aki 200 milliárd dollárt veszített nettó vagyonából.

A sokmilliárd dolláros vérfürdő azután történt, hogy az 51 éves Musk nettó vagyona 2021 novemberében 340 milliárd dolláron tetőzött, majd 137 millió dollárra zuhant, mivel a Tesla részvényei 65%-ot estek.

Ez volt az elektromos autógyártó eddigi legrosszabb éve. Ráadásul itt a Twitter kénytelen-kelletlen felvásárlása, ahol naponta termeli a botrányokat.

A milliárdos drasztikus költségcsökkentési beavatkozásai a Twitternél váratlan következményekkel jár az alkalmazottakra nézve, beleértve a büdösödő fürdőszobákat és a WC-papír krónikus hiányát.

Az elmúlt napokban a Business Insider beszámolója szerint a Twitter irodájának munkatársai megtapasztalták Musk azon döntésének hatásait, hogy nem tárgyalja újra az irodai felszereléseket és takarítást végző létesítmények karbantartóinak szerződéseit.

A dolgozók beszámolója alapján a tisztítatlan fürdőszobákból és az eldugult vécékből leírhatatlan szagok terjengenek a folyosókon és az irodákban.

Többször is kérték a üzenetküldőkön és e-mailben az alkalmazottak, hogy a cégnél valaki orvosolja a rémes állapotokat, de eddig senki nem kapott választ.

Az elmúlt hetekben Musk több menetben durván visszavágta a Twitter kiadásait, állítólag azért, hogy megmentse a céget. Számos egészségügyi szolgáltatást csökkentettek vagy elvettek, eltüntek a régebben ingyenes irodai harapnivalók. Közben az éjjel-nappal dolgoztatott alkalmazottaknak San Franciscóban továbbra is hálóhelyként és zuhanyzóként szolgálnak az irodáik a szállodai költségek csökkentése érdekében. Még a Twitter három fő adatszerverének egyikét is hirtelen leállították a múlt héten, hogy pénzt takarítsanak meg.

Jelen bűz oka vélhetően karbantartó alkalmazottak meggondolatlan elbocsátása lehet. Mint ismert, Musk hatalomátvétele után a Twitter 7000 alkalmazottjának felét, 3500 embert elbocsátott, e-mailben – majd sokakat kénytelenek voltak visszahívni, mert nem tudták nélkülük folytatni a munkát.

Szagra kevésbé érződik, de szintén aktuális gond, hogy sokakat elbocsátottak az IT szakemberek közül is, így gyakran nincs aki segítene számítógépes problémák esetén az alkalmazottaknak.

Közben letelt a határidő, de Musk nem fizetett végkielégítést az elbocsátott Twitter-dolgozóknak. Egyesek azt mondják, hogy két hónap után még mindig nem kapták meg a pénzüket – írja a CNN.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!