Digitália

2023.03.02. 06:00

Összeomlanak a Google mobilok, ha megnézik rajtuk ezt az Alien videót

Aki látta, biztosan emlékszik még a félelmetes „A nyolcadik utas: a Halál” című filmre. Egy rövid részlete igazi fenyegetést jelent a Google Pixel 7 és 6 telefonokra.

Forrás: AFP

A Google Pixel készülékek felhasználói különös hibára találtak, ami rejtélyes módon a sci-fi leghíresebb horrorfilmjéhez, a félelmetes „A nyolcadik utas: a Halál”-hoz kapcsolódik.

Valamilyen furcsa oknál fogva ugyanis Ridley Scott híres sci-fi/horror remekművének egyetlen, a YouTube-on látható konkrét videórészletétől összeomlanak a legújabb Google telefonok. A különös jelenségre  először az r/GooglePixel subreddit Redditen figyeltek fel.

A telefonok kizárólag ennek az egy videóklipnek a megtekintésétől dobnak egy hátast, és csakis a hivatalos YouTube alkalmazás használatával – a különféle YouTube-klónokat nem zavarja a film.

A felhasználók többsége szerint a fura összeomlás csak a Google Pixel 7 és 7 Pro készülékeken fordul elő, más felhasználók szerint azonban a Pixel 6, 6 Pro és 6a készülék is érintett. Nem tudni, hogy a korábbi Pixelek is ugyanerre a sorsra jutnak-e a megtekintésével.

alien / Alien, le 8e passager / Alien le huitième passager (1979) usa
Egy emlékezetes pillanat a filmből
Forrás: AFP

A Gizmodo munkatársai által végzett tesztek szerint a 8 GB-os Pixel 7, Pixel 7 Pro és Pixel 6 Pro a lejátszásakor azonnal fekete képernyőre ugrik és újraindul.

De csak és kizárólag ettől a filmrészlettől omlik össze.

Néhány felhasználó csak gyors újraindulásról számol be, mások azt állítják, hogy további problémákat okoz, megszakad a mobilkapcsolat és kénytelenek kézzel újraindítani a mobilt. A Gizmodo készülékei újraindítás után rendben működnek.

Azok számára, akik a hiba miatt nem láthatják a klipet: a videó azt a jelentet tartalmazza, ahol Dallas átkúszik a Nostromo teherszállító űrhajó légcsatornáin, lángszóróval világítva meg az utat. Mindeközben a hajó legénységének megmaradt tagjai rémületen követik az idegen lény mozgását.

A YouTube-videó kommentjei már nem a filmmel foglalkoznak, hanem azt találgatják, az idegen lény kiüti-e a telefonjukat vagy sem: „Pixel telefont használók, távozzatok innen!”

A hírre először Mishaal Rahman technológiai újságíró figyelt fel. Rahman felvetette, hogy probléma talán abból adódik, hogy a problémával szembesülők az Android 13 QPR2 bétaverzióját használják. De hogy miért éppen ez a részlet csinál bajt?

Megkeresték a Google-t, de nem kaptak választ.

A Pixel telefonok korábbi verziói is produkáltak furcsa összeomlásokat. Több mint öt éve a felhasználók arról számoltak be, hogy bizonyos háttérképek a Google Wallpapers alkalmazásban végtelen ciklusba fordulva sodorták örökös összeomlásba a Pixel 2 készülékeket. A Google akkor sem foglalkozott a problémával.

A Gizmodo felveti, hogy ezekbe a telefonokba netán az „idegen” digitalizált változata költözött. Ne lepődjön meg túlságosan a felhasználó, ha felébredvén azt tapasztalja, hogy a telefonon savas nyál csorog, a kijelzőn egy kis digitális mellkas megnyílik, miközben sms-t küld.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!