Jó napot kívánok

2020.09.10. 06:00

Android 11: a megbízhatóság unalma

Kicsit biztonságosabb, kicsit kényelmesebb, kicsit csiszoltabb: a hűha meg ismét elmaradt.

Forrás: Shutterstock

Az Android kísérletező kedvű felhasználói 2008, azaz az első droidos oprendszer megjelenése óta évente várják az új Nagy Durranást. Ami rendre meg is érkezett, lehetett érte izgulni, de utoljára valahol az Oreo 8.0 idején, 2017-ben lehetett hallani: mára az Android az iOS-hez hasonlóan egyszerűen megbízható, stabil rendszerré vált.

A Google bejelentette a legújabb, 11-es Androidot, ami tovább finomít a rendszeren, netán komfortosabbá teszi, de talán éppen az érettsége miatt

lámpással sem lehet fellelni benne eget verő újításokat.

A 10-es Androidra kísértetiesen hasonlító oprendszer változásait inkább a motorháztető alatt lehet megtalálni. A Google fontosnak tartja megemlíteni a kényelmesebb párbeszédeket, amiket már az értesítő panel lehúzásával rögtön folytathatunk; a képvágó és megosztó funkciókat; a készségesebb hangirányítást.

Az eddigieknél fontosabbnak tűnik, hogy az okosotthonok még teljesebb integrációját valósítja meg a rendszer: minden hozzáférést és adatkezelést részletesen beállíthat és irányíthat a felhasználó.

Az igazi újdonságokra pedig inkább a gyártóktól lehet számítani a még olyanabb kamerákkal, még méretesebb kijelzőkkel és még keskenyebb készülékekkel.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!