Magánkirándulás az űrbe

2021.05.13. 16:24

Asszisztensével ugrik fel a japán divatmágnás a Nemzetközi Űrállomásra

Maezava Juszaku milliárdos, aki a tervek szerint Elon Musk SpaceX vállalatának első magánutasaként 2023-ban megkerüli a Holdat, idén a Nemzetközi Űrállomásra utazik.

Yusaku Maezawa, a Japanese billionaire, entrepreneur and a founder of ZOZO, Inc., attends a press conference to announce that ZOZO will be purchased by Yahoo! Japan Corporation in Tokyo on September 12, 2019. Yusaku Maezawa will sell ZOZO to Yahoo! by TOB (take over bit), and resigned from its president. On September 17, 2018, Space X announced a contracting with Maezawa as a traveling customer to the moon in the lunar orbiting flight plan scheduled for launch in 2023. Maezawa founded Start Today in 1998 and launched the online fashion retail website ZOZOTOWN in 2004. Maezawa introduced a custom-fit apparel brand ZOZO and at-home measurement system, the ZOZOSUIT, in 2018.

Forrás: AFP

Fotó: Masamine Kawaguchi

A Roszkozmosz orosz űrkutatási hivatal azt is bejelentette, hogy a decemberre tervezett űrutazáson Maezava társagában lesz asszisztense, Hirano Jozo is.

A japán divatmágnás, az ázsiai szigetország egyik leggazdagabb embere a jövő hónapban kezdi meg a felkészülést Oroszországban a 12 napos útra. Egy Szojuz űrrakéta fogja vinni a japán utasokat is magában foglaló legénységet az ISS-re – közölte egy japán televízió a milliárdos Twitter-bejegyzésére hivatkozva.

Going to the ISS before the Moon🚀 https://t.co/hITylo93B8

— Yusaku Maezawa (MZ) (@yousuckMZ) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">May 13, 2021

„Nagyon érdekel az, hogy milyen a világűrben az élet, amelynek felfedezését meg fogom osztani a világgal YouTube-csatornámon”

– írta Maezava közleményében.

A Roszkozmosz közölte, hogy az űrhajó legénységének parancsnoka Alekszandr Miszurkin orosz űrhajós lesz a december 8-i indulással tervezett úton.

Borítóképünkön a meghatott japán milliárdos egy korábbi sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!