Pazar drágaság

2020.08.14. 06:00

Átlátszó tévét készített a Xiaomi és napokon belül árusítja is

Tud ünnepelni a kínai gyártó: tizedik évfordulóját új telefonokkal, robogókkal és igazi átlátszó OLED tévével teszi emlékezetessé.

Forrás: Xiaomi

Ma már szinte minden új tévé OLED technikát alkalmaz – de átlátszó, az még nem volt. Ez annyira átlátszó, hogy akár ablaküveg is lehetne.

A Mi TV LUX OLED Transparent Edition nem kísérleti fejlesztés: augusztus 16-tól kapható 7200 dollárért (Kínában 49 ezer 999 jüan), azaz mai árfolyamon mintegy 2 millió 145 ezer forintért.

Állítása szerint a Xiaomi az egyetlen kínai vállalat, amelyik képes ilyen méretű átlátszó tévé sorozatgyártására.

Új szólást hozhat: átlátunk rajta, mint egy Xiaomi tévén.

Úgy tűnik, nem csak látványosan eredeti a megoldás, hanem kiváló hardvert is tartalmaz: a készülék 55 hüvelykes OLED kijelzővel rendelkezik, 93% -os DCI-P3 támogatással és menő 120 Hz frissítési frekvenciával.

Meg kell jegyezni, hogy a Xiaomi a készülék összes alkatrészét a kijelző alatti egységben helyezte el, tehát falra nemigen szerelhető. Sajátos hatást kelthet, hogy egyszerre láthatóak a kijelző mögötti tárgyak, emberek – bizonyára nagyra értékelné a megoldást egy éjszaka dolgozó biztonsági őr –, s maga a tévéadás. Gondoljuk, praktikusabb lesz valamilyen sötét háttér előtt elhelyezni a drága kütyüt.

Még pár év, a gyártási költség csökken, s talán elárasztják majd a piacot a látványos megoldással. Még hasznos, helytakarékos is lehet, ha megoldják, hogy az ablakunk maga legyen a tévé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!