Ellenállhatatlan ajánlatok

2019.06.03. 15:32

Átverős hirdetések futnak a Windows 10-es appokban

Ami új az egészben: ezúttal a Microsoft saját hirdetési rendszere szolgálja ki a becsapós reklámokat. Erre azért nem gyanakodnánk.

Forrás: Shutterstock

A hivatalos hirdetési rendszerek első számú ellenségeit a csalók jelentik, akik vagy manipulálni próbálják a hirdetéslekattintási számokat, vagy rosszindulatú webhelyekre mutató reklámokat próbálnak elérhetővé tenni.

Most a Microsoft most különösen kínos helyzetbe kerülhet, hiszen

a saját hirdetési rendszere kezdett átverős hirdetéseket kiszolgálni

a Windows 10 modern appjaiban, többek közt a cég saját alkalmazásaiban is.

A rosszindulatú hirdetésekre kattintva többféle jellegű csaló webhely töltődik be.

Csak Önnek, csak most, csak ennyiért

Az egyik például iPhone megnyerésével kábítja a netezőket, míg a másik a Microsoft webhelyének álcázza magát, és nem létező vírusfertőzések és egyéb nonszensz fenyegetések kijelzésével próbálja valamiféle kártevő telepítésére bírni őket – írja az Origo.

A képen az egyik becsapós hirdetés (Forrás: Günter Born)

Az internetezők nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, a Microsoftnak kell törölnie a rosszindulatú hirdetési kampányokat a reklámkiszolgáló rendszeréből, hogy elébe menve megakadályozza az újabb incidenseket.

A netezők – mint annyiszor – a minőségi antivírus szoftver használatán túl annyit tehetnek, hogy egészséges gyanakvással fogadják a gyanúsan kedvező ajánlatokat, s nem is kattintanak ilyenekre.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!