Mátraverebély-Szentkút

2020.02.27. 09:39

Csodák és legendák fedezhetőek fel a tárlatvezető alkalmazással

Újgenerációs, digitális tárlatvezető applikációt hoztak létre, hogy a látogatók a kegyhely teljes területét önállóan is bejárhassák.

Mátraverebély-Szentkút, 2013. október 3. Ferences szerzetesek a Szent Ferenc tranzitusára emlékezõ megemlékezésen a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen 2013. október 3-án, ahol Áder János államfõ részvételével elhelyezték a 2,5 milliárd forintos turisztikai fejlesztés alapkövét.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A programmal teljeskörű információt kapjanak a bazilika műemlékeiről,

a csodatévő Szűzanyáról, a szintén csodáiról híres forrásvízről, a remetebarlangokról

és a számtalan látnivalóról a Nógrád megyei ferences zarándokhelyen, Mátraverebély-Szentkúton.

Március elsejétől már minden mobiltelefonra letölthető az applikáció, amelyet a katolikus nemzeti kegyhelyen fejlesztettek az egyre nagyobb számban érkező zarándokok számára.

A látogatók a kegyhely recepciójánál, éttermében wifin ingyenesen letölthetik az alkalmazást, majd önállóan, mégis tárlatvezetővel járhatják végig a nemzeti kegyhelyet.

A Locbee GPS alapú rendszer, ezáltal a kegyhelyhez kapcsolódó információk mindig automatikusan megjelennek a megfelelő helyen. Az alkalmazás tulajdonképpen idegenvezetőként viszi végig a látogatót az előre meghatározott útvonalon.

A zarándokok hanganyagokat hallgathatnak, fotókat nézhetnek, szövegeket olvashatnak a kegyhely történetéről, egyedülálló műemlékeiről, a búcsúkról, a ferences atyák mindennapjairól, anélkül, hogy bármilyen adatot megadnának.

Az app Android és iOS operációs rendszert használó okostelefonokra telepíthető, amelyek Bluetooth 4.0 technológiával működnek. Ez azért fontos, mert a funkció képes több mint háromszáz méterre adatokat továbbítani, illetve ennek köszönhetően akár offline módban is használható.

Borítóképünkön Ferences szerzetesek a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!