Elmarad a párbaj

2019.02.08. 17:31

Ennek nem fognak örülni a Huawei okostelefonok rajongói

Mégsem mutatja be február végén a kínai gyártó a következő prémium mobilját, derült ki egy ügyetlen közleményből.

A Barcelonában február 25-28-án zajló Mobile World Congress (MWC, Mobil Világkongresszus) kiállításon minden előzetes híresztelés ellenére nem adják át a Huawei P sorozat legújabb tagját, a P30 Pro-t.

Pedig itt és ekkor fog debütálni a Motorola, az új, öt kamerával szerelt Nokia, és az LG idei nagy reménysége, a G8 ThinQ okostelefon. Ráadásul a nagy vetélytárs Samsung már február 20-án leleplezi a Galaxy S10-es modelljét.

Irodai közleményből szivárgott ki

Úgy fest, hogy a Huawei összecsukható mobilt hoz az MWC-re, de P30 Pro-t nem. Az egész történet úgy derült ki, hogy a SalshGear észrevette, a Huawei Lengyelország kiadott egy figyelmetlen közleményt az irodájukról, melyben kifecsegték, hogy Párizsban, márciusban jön a csúcsmobil.

Persze meglehet, nem óvatlanságról, hanem éppenséggel tudatos marketingfogásról van szó. Az elszánt rajongók mégsem örülnek, hogy a várt időponthoz és a versenytársakhoz képest csúszik a bemutató.

Mit lehet tudni a Huawei P30 Pro-ról?

Nem sokat. Mint az alábbi, állítólagos lesifotó mutatja, háromról négyre emelik a hátlapon lévő kamerák számát.

A fáma szerint a P20 Pro alapjait követő készülék nem folytatja a harcot a megapixelekkel, s „csak” 38 megapixeles lesz a főkamerája. Ez valamivel kevesebb, mint a P20 Pro-é, de a képminőséget végül is elsősorban a lencse és a képfeldolgozás határozza meg.

A P30 Pro az előlapi kamerán megtartani látszik az előd bevágását, a notch-ot, s a versenytársakkal ellentétben nem üt lyukat a várhatóan mintegy hat hüvelykes kijelzőbe.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!